Sådan vælger I det rette kliniktøj

By | 22. januar 2019

På klinikken er det vigtigt, at I har tøj på, der passer til jeres arbejdsopgaver. Det er med til at gøre, at I har den bevægelsesfrihed, som I har brug for, og at I derfor kan udføre jeres arbejde langt bedre. Der findes dog en lang række forskellige former for kliniktøj, og det kan derfor være svært for jer at finde ud af, hvilken der vil være den rigtige for jer.

Derfor får I her en guide til de forskellige typer af kliniktøj. Den har vi skrevet i samarbejde med firmaet praxiswear.dk, der forhandler en lang række forskellige former for tøj. 

1. Tøj med stretch

Hvis I har et arbejde, hvor det er vigtigt, at det er nemt for jer at have stor bevægelsesfrihed, er det en god ide, at I vælger tøj med stretch. Det er med til at gøre, at I kan komme ud i de positioner, som I ønsker. 

2. Tøj, der kan tåle at blive beskidt

Der findes også en lang række forskelige former for klinikker, hvor I nemt kan blive beskidte i forbindelse med jeres arbejde. I det tilfælde er det vigtigt, at I sørger for at have noget tøj, der kan tåle at blive beskidt, og som kan vaskes på en høj temperatur. 

3. Tøj, der ser pænt ud

Arbejder du på en klinik, hvor I gerne vil have ens kliniktøj på, men hvor I hverken har brug for en høj grad af bevægelighed, eller hvor der er stor risiko for, at du bliver beskidt, kan du tage noget tøj på, der er lidt finere. Det kan for eksempel være tøj i satin. 

4. Det rigtige fodtøj

Lige som det er vigtigt, at I finder den form for kliniktøj, der passer til jeres behov, er det også vigtigt, at I finder noget fodtøj, der gør. Ofte vil I være på benene mange timer om dagen på klinikken. Derfor skal I have nogle gode sko på, så I ikke får ondt i fødderne. Har I brug for at løbe, er det også vigtigt, at det er nogle, der sidder godt fast på fødderne.