Vejskilte er ikke kun til offentlige veje

By | 23. november 2022

Nogle virksomheder har så store arealer at det kan være nødvendigt med færdselsskilte på parkeringsplads og indkørsel. Det kan for eksempel være hos store seværdigheder og forlystelsesparker. Men også butikscentre og virksomheder med lang indkørsel eller parkeringspladsn kan få brug for skilte.

Her er det dit ansvar at sikre trafikken – ikke kommunens. Det er bedst at bruge skilte som folk allerede kender. Derfor bør du købe godkendte skilte hos fx Ramudden.

Skilte giver god trafiksikkerhed

Dit vejnet er ganske vist ikke så omfattende. Bilerne kommer ikke op på 100 kilometer i timen på parkeringspladsen. Men der er fodgængere, cyklister og biler der har brug for vejledning. Det handler om at servicere dit publikum eller kunder med utvetydig skiltning.

På P-pladsen er det en fordel at kunne informere dine kunder om hvor de må parkere og hvordan de kommer derhen. I lange indkørsler kan det være en god idé med påbudstavler der viser hastighed og hvor henholdvis fodgængere og cyklister bør færdes.

Når du arbejder i trafikken

Hvis du driver virksomhed der arbejder på offentlig vej, så har du brug for et lager af forskellige skilte. God skiltning hjælper med at passe på både medarbejdere og trafikanter.

Vejen er en farlig arbejdsplads. God skiltning hjælper trafikanterne med at passe på hinanden.

Lav ikke selv dine skilte

Lad være med at opfinde dine egne skilte. Selvom de virker indlysende for dig, så er de det sikkert ikke for dine gæster. Der er risiko for at dine skilte bliver misforstået eller overset fordi de er svære at se eller tolke. Trafikanter er vante til at se de officielle færdselstavler. De ved hvordan en afspærring ser ud. Og de forstår hvad de skal gøre når de ser et blåt skilt. Men dine skilte har de aldrig set før.