Forstør ting med mikroskoper

By | 30. oktober 2018

Det er faktisk de mindste ting, der har skabt den største forandring i vores liv som samlet helhed. 

Big Bang startede i mikroskopisk størrelse og eksploderede i højeksponentiel vækst, hvorefter vi var skabt, og da vi var skabt, ville vi skabe videre, og skabelsesprocessen starter i én persons hoved, og så driver den idé videre til andre masser af mennesker, og pludselig har man en bevægelse.

Det samme gælder mikroskopiske opdagelser, der kan være svære at se for det blotte øje, men som kan have en stor betydning for kroppen og sindet, da bakterier og mutationer rigtig ofte kun kan ses under et lup i en mikroskopisk størrelse.

Selv sådan noget livsforandrende for menneskeheden som penicillin blev opdaget under et mikroskop. Hvordan ville verden ikke have set ud, hvis vi ikke havde haft mikroskoper til at opdage dette? 

Indenlunde behøver alle mikroskoper at være af den dyre slags, der kan forstørre tingene flere tusinde gange og have flere indgange til at forstyrre ting efter behov. Disse nævnte mikroskoper ser man blandt andet i professionelle laboratorier, hvor man hver dag arbejder med at finde kure mod sygdomme, hjælpe menneskeheden og generel foretage forskning under lup.

Et mikroskop kan også være af den type, der begår sig godt i felten, skal bruges af børn – til for eksempel skoleprojekter – og ikke nødvendigvis forstørre tingene flere tusinde gange, men blot gøre, at man kan zoome ind på delelementer af alt fra plantearter til levende organismer i dyrelivet.

Måske er man hobby-specialisten, der har brug for et mikroskop i mellemklassen mellem det professionelle udstyr og børnudstyr, da vedkommende bruger størstedelen af sin fritid på en aktivitet, der fordrer, at man kan zoome tæt ind på noget – og potentielt kan denne hobbyaktivitet ende med at føre resultater med sig, som kan gøre en stor forandring for os.

Og så er vi atter tilbage ved, at forandringer sker i det små – hvis man bare kan kigge nøje efter.