Kan du knække koden til den her kodelås?

By | 29. oktober 2018
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Det kan du forhåbentligt ikke, for netop det at “knække” en lås hænger sammen med en tid, hvor den foretrukne lås var en hængelås, som de fleste tyveknægte og forbrydere blot kunne bryde op under et “knæk” med simpelt værktøj, som selv almindelige håndværkere ligger inde med.

Heldigvis er det sket så stor en udvikling, at hvis man skal kunne knække koden til en kodelås, så skal man enten være indehaveren af koden selv eller være blandt de få udvalgte, der har fået den tildelt i sin tid.

Kodelåse er ofte af den type, bare lige for at udspecificere det, hvor man har et felt med knapper, der repræsenterer tallene fra “0” til “9” og måske enkelte andre, hvor man så skal kunne en given kode af en specifik længde for at kunne komme forbi denne hindring.

Hindringen kan så være alt fra, at kodelåsen gælder til en lås til en dør i et firma eller en anden indgang – hvilket også kunne være i det private – hvor låsen først går op, når man indtaster den rigtige kode.
Ergo skal her ikke bruges nøgler eller boltsakse for at komme ind.

Således kan døren eller indgangen, der skal låses op, også være af en bestandig orden, for ofte er hele molevitten automatiseret, så når man har fået indtastet den korrekte kode, så både åbner OG svinger døren op uden brug fra ens egne hænder, hvorfor døren eller indgangspartiet godt kan være en kraftig anordning, fordi man ikke selv skal i fysisk kontakt med denne.

Kodelåse kan også bruges i mange andre sammenhænge, hvilket blandt andet kunne være til en bankboks i den offentlige sektor eller en privat bank – eller endda til ens private pengeskab.

Sådan en kodelås kan også være endnu mere futuristisk og moderne, hvor teknologien kan foregå trådløst, hvor man ved tryk på en knap på en mindre anordning, man kun selv har, kan åbne en enhed op, så man ikke skal bøvle med besværet at huske en nummeret kode.

Teknologien på den trådløse kodefront har også gjort, at denne kodelås kan implementeres sammen med andre foranstaltninger, så man kan koble flere enheder sammen, så en udløsning af koden eller trykken på knappen resulterer i andet end blot at åbne en dør.
Det kunne være til at tænde lyset i et hus, musikanlægget eller garagedøren eller noget helt andet.

Mulighederne med kodelåse er mange, og det er bare med at følge udviklingen på den front, så man kan få en løsning, der passer, skræddersyet til ens behov.