Spildevandspumper – hvad, hvornår og for hvem?

By | 24. maj 2017
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Navnet siger næsten sig selv. En spildevandspumpe bruges til at transportere spildevand, men hvordan fungerer den, og hvad er formålet egentlig?

Et navn, mange muligheder

Betegnelsen “spildvandspumpe” er i virkeligheden ikke så enkel, som den lyder. Det er nemlig ikke bare en pumpe, og den kan desuden bruges i flere forskellige situationer, men grundlæggende for produktet er, at det transporterer spildevand – enten som en decideret transportpumpe, som et rensningsanlæg eller gennem mobile beredskabspumper.

Dykker man endnu mere ned i spildevandspumper, finder man desuden ud af, at der en helt markant forskel på spildevandspumpernes brug – nemlig om de er til industrien eller til private.

Spildevandspumper til industrien

I industrimæssig sammenhæng fås pumpeløsninger til de fleste opgaver, og spildevandspumperne kan som regel tilpasses til nøjagtig den ydelse, du har brug for. De bruges blandt andet til håndtering af regnvand og spildevand, men også til vandingsopgaver samt transport af spildevand fra et anlæg til et andet.

Har du brug for en spildevandsløsning, så kan du eksempelvis kontakte RH Pumper, der har stor erfaring med blandt andet denne form for pumpeløsninger. De forhandler de anerkendte Warman-pumper, der har eksisteret siden 1938.

Spildevandspumper til private

Er du som privat gør-det-selv-mand på jagt efter en spildevandspumpe, så fås de også i et væld af typer og kategorier. Det er derfor ret essentielt, at du ved præcis, hvilken model, du har brug for.

Spildevandpumper bruges blandt andet til afløb, som kælderpumper og til håndvaske, vaskemaskiner og opvaskemaskiner. I sidstnævnte tilfælde sørger det automatiske pumpeanlæg for at pumpe gråt spildevand til det rigtige afløb.

Søg altid professionel assistance

Med mindre du er uddannet inden for vvs-branchen, så er det bestemt en fordel at søge professionel assistance, hvis du har brug for en ny spildevandspumpe – uanset om du handler som privat eller som erhverv. Det er nemlig et kompliceret område, hvor det er vigtigt, at det er det er det helt rigtige system, der sættes op.