Vælg det rigtige stof til dit syprojekt.

By | 20. december 2018

Den fantastiske ved stof er, at det fås i så mange forskellige farver og mønstre, men hvilken type stof passer bedst til netop dit projekt? Bomuld synes at være det mest almindelige stof – men hvad mere kan du finde hos stofstedet.dk? Her ser vi på de forskellige typer stof, du kan bruge til dine syprojekter.

Bomuld
Lys, tynd og blød, bomuld er et relativt billigt stof, så det bruges ofte til en lang række forskellige projekter. Bomuld er et ideelt stof til lette klæder, såsom skjorter, kjoler, strømper, t-shirts, lagner og meget mere, men det er ikke velegnet til mere tunge beklædningsgenstande.

Denim
Denim er et stærkt og robust stof, der traditionelt er fremstillet af bomuldsgarn og et hvidt bomuldsfyldt garn. Disse to typer garn er fint sammenvævet for at skabe det stof vi kender som denim, der styrker materialet. Selvom det primært bruges til at skabe jeans, jakker og kjoler, kan denim stof også bruges til at lave andre ting.

Polyester
Stof af polyester har generelt en mindre “naturlig” fornemmelse i forhold til bomuld eller uld, men det har en fantastisk farvefastholdelse, rynker og krymper ikke – og er billigt. Polyester bruges almindeligvis til større projekter som boligindretning, skjorter, bukser, jakker og meget mere.

Satin
Stof af satin har en blød, jævn, blank tekstur, der afspejler lys og giver et luksuriøst udseende. Den meget høje glans, gør denne type stof perfekt til at skabe overdådige lagner og møbler. Dette materiale er almindeligt anvendt i beklædningsgenstande, og er ideelt til undertøj, sengetøj eller tørklæder.

Silke
Stof af silke er bygget primært fra kokoner af larverne af silkeorme. I modsætning til mange syntetiske fibre har silke en blød, glat og skridsikker tekstur. Selv om det er en af ​​de stærkeste naturlige fibre, har stoffet lav elasticitet og kan tabe styrke over tid. Den smukke glans gør den ideel til skjorter, slips, dragter, formelle kjoler, undertøj, morgenkåber, sengetøj og meget mere.

Fløjl
Fløjl er lavet enten af naturlige eller syntetiske fibre, fløjl er et vævet stof, der har en unik og karakteristisk, glat og blød følelse. Da det har en luksuriøs tekstur og overdådigt udseende, blev fløjl traditionelt brugt til at lave overdådige vægbeklædninger og kongelige klæder. Men i dag er det mere almindeligt anvendt til at tøj, puder, boligindretningsprodukter og til opbevaringskasser.

Hos Stofstedet.dk kan du finde alle disse typer stof og mange flere, så du allerede i dag kan gå i gang med dit næste syprojekt.