Sov trygt og sundt med økologisk sengetøj

By | 25. oktober 2018
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Økologisk tøj er den nyeste trend inden for økologi. Og det er der mange rigtig gode grunde til. For det første har mange fået øjnene op for det faktum, at det ikke er tilstrækkeligt, at vi holder øje med hvad vi putter i munden. Hvis vi skal minimere antallet af giftstoffer, vi udsættes for i det daglige, er det også vigtigt, at vi ser på, hvad vi kommer i kontakt med via huden.

Huden er vort største organ, og udgør ikke en uigennemtrængelig barriere mellem kroppens vitale organer og omverdenen. Tvært imod er huden meget modtagelig over for påvirkninger fra omverdenen. Og dette betyder, at vi optager skadelige stoffer gennem huden næsten lige så nemt, som hvis vi indtog dem via munden.

Økologisk sengetøj – når din og dit barns søvn skal være så sund som muligt

Tekstil, som er fremstillet under økologiske forhold, er underlagt meget strenge krav til miljøvenlighed og bæredygtighed. Dette betyder, at der ikke er anvendt unødige kemikalier ved selve produktionen, som kan aflejre sig i tøjets fibre, og som kan virke allergifremkaldende eller hormonforstyrrende.

Tekstilerne er ikke bleget med giftige kemikalier eller farvet med kunstige farver. For plantebaserede tekstiler som for eksempel hør, hamp eller bomuld, gælder det, at der ikke er anvendt sprøjtemidler eller stråforkortere ved dyrkningen af planten. Og for økologisk sengetøj og tøj af uld gælder det, at dyrene er holdt under økologiske forhold og fodret med godkendt foder.

Vi tilbringer temmelig meget af døgnet i sengen – som regel en tredjedel eller mere. For vore børn gælder det, at de tilbringer endnu længere tid i berøring med dyner, lagener og hovedpuder – i hvert fald så længe de er små. Derfor bør du vælge økologisk sengetøj til din og dit barns seng, hvis du vil sikre de absolut mest ptimale forhold under nattesøvnen.

Du kan finde et stort udvalg af Økologisk sengetøj på Babynature.dk