Sådan laver du selv flotte stole til spisebordet

By | 11. august 2022

Hos Overgaard og Dyrman laver de møbler i naturlige materialer. Ikke mere billigt bras der er funktionelt et stykke tid og derefter ryger til storskrald.

Her kan du se stole til spisebordet, Wire Dining Chairs. De er holdt i stål og læder, men passer perfekt til spisebord med en bordplade i valnød. Flotte kontraster og slidstærke naturlige materialer.

Er det ikke dyrt? – Jo. Jo, det er det. Møbelhåndværk koster penge, men heldigvis findes der en måde at få godt håndværk næsten gratis.

Lav dine egne stole fra storskrald

Nogle ville mene at der er klamt at fiske gamle grimme og vakkelvorne stole ud af storskraldet. Men de gamle stole er faktisk rigtig godt håndværk. Hvis du ser stole der er mere en 70 år gamle, så kan du være sikker på at det er kram.

Split stolene ad

Hiv stolene hjem og start med at skille dem ad. Pas på at du ikke ødelægger træet i processen. Hvis samlingerne er fine behøver du ikke at skille dem helt ad. Så kan du nøjes med at fjerne betrækket.

Derefter sliber du træet med sandpapir. Du kan bruge en lille pudsemaskine til de store flader. Træet skal være helt glat og synligt.

Derefter giver du stolen olie eller voks. Eller måske endda en lakering. Men det er lidt synd for det fine rå træ.

Sæt nyt polster på sæderne

Til sidst finder du noget flot polster til sæderne. Du kan finde mange videoer online der viser hvordan du skal gøre. Det er ikke så svært som det ser ud. Hvis du ikke er tryg ved at gøre det selv, så tag møblerne ned til en møbelpolstrer. Her kan du nemt få lavet nye sæder. Du kan vælge skumgummi, naturfyld eller måske fjedre til bagen.