Sådan bygger du bedst en vej

By | 10. august 2020

Skal du anlægge en vej, men ved du ikke helt, hvor du skal starte? Så forstår vi det godt, fordi det er en kompliceret proces, hvor særligt alene det at få en tilladelse kan være svært. Når du er ovre det svære step med tilladelsen, kan du begynde at bygge vejen, og du får her gode råd med på vejen til dit vejbyggeri.

Premark vejafmærkninger

Hvis du ikke har hørt om premarks før, så forstår vi det godt. Det er ikke et ord, man bruger i normal tale, men det er en ganske normal betegnelse for de hvide striber på vejene, som vi følger, når vi kører – hvad end det er hajtænder eller bare vejstriber, der adskiller banerne. Premark kan også sagtens bruges til mindre projekter i eksempelvis boligblokke og deslige, hvis man vil markere cykelparkering og skraldespande. Derudover er materialet naturligvis modstandsdygtigt over for benzin og høje temperaturer.

Fartbump til bøllerne

Fartbump er uundværlige på de fleste veje, og de er særligt afgørende i områder, hvor der kan færdes børn. Fordi der er ikke meget, der kan få fartbøllerne til at sætte farten ned, men hvis det går udover deres køretøj, så er de hurtige til at stoppe bilen. Eller i hvert fald sætte farten gevaldigt ned.

Stibomme til stisystemer

Overgår vejen til et stisystem? Så skal du bruge stibomme eller en såkaldt bilspærre til at forhindre, at biler kører ind ad stien. Det er en lidt større proces end som så, da man skal bygge den ned med fundament, men du vil helt sikkert finde det besværet værd, når børn skal færdes der.