Mountainbike – en sjov og udfordrende sportsgren

By | 17. maj 2017

Kan du lide natur, fart og udfordringer, så er mountainbike garanteret noget for dig. Det behøver ikke at være halsbrækkende farligt, men du skal være klar på mudder, blå mærker og adrenalin-kick, og så skal du være vild med naturen.

Lyder det som noget for dig – eller er du allerede godt i gang med mountainbiking? Så læs med, og find ud af, hvordan du vælger den rigtige cykel til dine behov.

For begynderen

Det er altid svært, når man skal købe mountainbike for første gang. Hvilket mærke skal man vælge, hvor stor skal den være og hvilke gear skal den have? Spørgsmålene er mange og svaret er ikke endegyldigt, men vi har lavet en liste over ting, du bør overveje, og svarerne kan hjælpe dig i retningen mod den rigtige cykel til dig.

Prisen er første punkt på listen. Beslut dig for, hvor meget du vil bruge på din første mountainbike og tilhørende udstyr, og undlad så at lede i prisklasser, der er højere. Der er ingen grund til at drømme om det uopnåelige, og der findes mange gode cykler i det lavere prisleje.

Motion eller løb har også noget at skulle ha’ sagt. Køber du cyklen for din egen fornøjelses skyld eller har du tænkt dig at melde dig ind i en cykelklub og deltage i løb fremadrettet?

Hjulstørrelse og affjedring er de væsentligste parametre i forhold til selve cyklens opbygning, og her bør du rådføre dig med forhandleren, så du er sikker på, at du får en cykel, som passer til det, du vil bruge den til.

For den øvede

Når du har kørt mountainbike noget tid, så får du automatisk lyst til at skifte cyklen ud med en bedre og mere avanceret model. Du kender nu dine behov og kan dermed målrette din søgen efter den rette cykel.

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, om du er til teknik, action eller bare cykling i det fri, for det er afgørende for dit valg af cykel. Når det er på plads, kan du begynde at dykke ned i detaljerne og søge rådgivning hos forhandleren, så du finder frem til den model, der bedst matcher dine behov.