Gør din hund lovlig med hundetegn

By | 25. oktober 2018
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

At eje en hund nu om dage i dagens Danmark er ikke så simpel en sag, som det var for bare en del år tilbage.

Udover, at man skal selvfølgelig skal passe ordentligt på ens hund, så er der nu nogle hunderacer, der er blevet gjort ulovlige herhjemme, og med alle de krydsninger og blandingsracer, der opstår og hele tiden bliver udviklet på, er det svært at regne ud, hvornår man ejer en hund, der er enten lovlig eller ulovlig – og den liste med lovlige og ulovlige hunderacer ændrer sig hele tiden.

Så er der endvidere hundetyper, specielt såkaldte “kamphunde”, hvor det er lovpligtigt, at flere af disse skal bære mundkurv i det offentlige rum, hvis de skal have lov til at bevæge sig i det fri. Det skyldes, at der er sket flere overfald på sagesløse mennesker fra visse bestemte hunde, hvorfor hele racer pålægges en straf.

Men noget, som man dog længe har vist og som har været gældende på det danske hundemarked længe, er, at hunde, der er ældre end fire måneder, skal bære et hundetegn for at være lovpligtige i Danmark.

Selvom nyere teknolog har gjort det muligt at chippe eller tatovere ens hund med relevant information på ejeren, navn på hunden og andet vigtigt, så er det stadig det gammeldags hundetegn, der også bliver kaldt “dog tag” på engelsk og også benyttes i militæret på samme måde, der er gældende praksis.

Der er så forskel på, hvad forskellige ejere vælger at få på skrevet på deres hundetegn, men det er smart at vælge en ekstern virksomhed til at gøre dette end ved at lave et hundetegn selv.

Så kan man bare bestille og vælge det specifikke hundetegn fra mange forskellige og flotte modeller og blot notere på ens online-bestillingssedel hos firmaet, hvad man vil have indgraveret i hundetegnet, som kunne være telefonnummer, mailadresse og/eller navn på hunden, så et altid er til at kontakte ejeren af hunden.