God hygiejne og tanke for miljøet med håndtørrer

By | 25. oktober 2018
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Om du så står med en større virksomhed, et konglomerat af mindre under- og søster- datterselskaber, hvor man skal implementere en fælles toiletløsning i virksomhedernes lokale afdelinger verden over; samlet hovedsæde med kontorlandskaber på flere etager i én by, et mindre firma med få ansatte, et offentligt toilet eller en institution, en foreningshal, et forsamlingshus – eller slet og ret et større sted, hvor mange mennesker benytter de samme toilet-faciliteter – så er det smarteste at implementere håndtørrer som tørre-løsning.

Denne tørreløsning er også fordelagtig at bruge andre steder, hvor omdrejningspunktet er udskænkning og servering af mad, såsom ved toiletter og badeværelser ved kantiner, værtshuse, restauranter, kroer, bodegaer og dertil relaterede.

Det er der flere grunde til, som blandt andet handler om hygiejne, miljø-tænkning og effektivitet, for blot at slå ned på nogle udvalgte punkter, som vi herunder vil uddybe.

I vilkårlig rækkefølge kan vi tage hygiejnen, som i længden og for den sags skyld på kort sigt nok alligvel er den vigtigste årsag til at indsætte håndtørrer som tørre-remedier på de nævnte – men ikke begrænsede til – områder, vi har nævnt og anført.

Flere steder ser man, at brugen til tørring kan koges ned til papirservietter eller håndklæder, hvor specielt sidstnævnte kan blive godt klam og bakteriefyldt i løbet af bare kort tid.

Selvom man måske ikke har mange besøgende på ens sted, der skal benytte det samme toilet, så kan selv den mindste fællesberøring ved et håndklæde, kanten af en maskine til servering af papirservietter resultere i stor smittefare.

Og hvis man er inde i en periode, hvor der er meget sygdom i omløb, kan det medføre store følgesygdomme for andre besøgende, medarbejdere og lignende, der enten kan have svækket helbred eller ikke tager medicin for nævnte sygdom – og så kan de sprede det videre i omgangskredsen.

Effektiviteten skal ses i, at mange af de moderne håndtørrer-maskiner har en nedtæller og vejleder, der fortæller, hvordan og hvor længe du skal tørre hænderne, så du får den mest effektive og grundige tørring ud af det – og så kan andre mennesker hurtigere komme til ved maskinen, selvom man selvfølgelig har husket at sætte mere end én maskine på toilettet/badeværelset.

For miljøet gør man det en tjeneste ved ikke at smide uendelige mange papirservietter i skraldespanden, der skal videre til forbrænding og på den måde skader miljøet.

Det samme gælder ved, at hvis man har håndklæder som tørreløsning, så skal der heller ikke bruges energi på dem og påføre skade på miljøet ved at blive renset og vasket i maskiner.