Få og mange rengøringsmidler

By | 30. november 2018

I gamle dage var rengøringsmidler noget, man skar over få kamme, hvor man ofte benyttede få rengøringsmidler til mange opgaver, hvor de blev inddelt i få kategorier til den brug, man skulle benytte dem til.

Sidenhen har forskningen i den kemiske sammensætning forandret sig, så der ikke alene er kommet et gigantisk udvalg af mange former for rengøringsmidler, der egner sig til mange forskellige behov, men der er også kommet en skarpere opdeling på andre og mange fronter.

Blandt andet ser man, at de rengøringsmidler, man kan købe i detail-handelen, og som således kan købes af enhver person, ikke har et lige så “groft” et indhold som de, de professionelle rengøringsfolk benytter.

Med “groft” menes der, at der også er kommet større fokus på sikkerheden, hvor brugen af de mere drøje, mindre skønsomme for kroppen og generelt de rengøringsartikler, man skal være mere påpasselig med, er nogle, som skal købes af professionelle rengøringsfolk, så for eksempel børn ikke kommer i kontakt med dem eller bliver sat til at arbejde med dem.

Man ser i engros-branchen med rengøringsmidler, at man kan købe mange, faktisk rigtig mange, forskellige rengøringsartikler, inddekseret efter de kategorier, man skal bruge dem til, og så kan man købe dem ad større omgange i flere partier, så man altid har det nødvendige på lager til at udføre ens rengøringsarbejde, man bliver hyret ind til.

Således er der også mindre fokus på salgseffekten, når man kigger på rengøringsbeholderne, der ofte er strippet for logoer og spranglende farver, men mere forsøger at informere om, hvad der er af indhold i de ofte mere store beholdere, end man ser i almindelige butikker, og hvordan man benytter dem korrekt. 

Inddekseringen af disse rengøringsmidler sker blandt andet efter, hvornår man skal benytte dem, om man så er et rengøringsfirma, der bliver sendt ud til forskellige opgaver, eller man er et rengøringspersonale, ansat i et firma, der ad flere omgange skal gøre specifikke områder, værktøjer og arealer rene.

Skal rengøringsmidler for eksempel bruges til forbehandling, møbler, autoværksteder, groft smedearbejde, overfladebehandling, efterbehandling, mod insekter, til biler, opvask eller noget helt, helt andet?

Der findes nemlig efterhånden ikke den kategori, hvor der løbende bliver udviklet rengøringsmidler dertil, så hvis man er et rengøringsfirma med sans for kvalitet og vil være med i den løbende udvikling eller er rengøringspersonale, der vil have rengøringsopgaven løst bedst muligt, gør man sig selv en tjeneste ved at holde øje med, hvad der sker af udvikling på området og hvilke rengøringsmidler, man kan købe dertil.