Få ny stil og styr på vejret med flotte vejrhaner til husets tag

By | 16. april 2019

Mange danskere går op i indretning, og prioriterer flotte møbler og kunst på væggene. Den indendørs indretning prioriteres dog ofte meget højere end den udendørs. Mange mener at en bygnings facade er noget man gør rent, ikke noget man udsmykker. Men det kan du lave om på med flotte vejrhaner til taget eller gavlen.

Folk tænker oftest på vedligehold, når de tænker på deres boligers yderside. Og dog går rigtig mange op i hvordan altanen og haven udsmykkes og plejes. Derfor er det oplagt også at udsmykke tage og gavler.

En vejrhane er et gammelt symbol, som før i tiden tjente mere praktiske formål; nemlig at fortælle hvordan vejret var. Dengang man ikke havde vejrudsigter kunne det være svært umiddelbart at tolke vindretningen, og derfor havde mange huse vejrhaner. Selvom meget har ændret sig siden dengang, har det ikke ændret sig, at vi har brug for at vide hvordan vejret er.

I dag er en vejrhane mere et stilmæssigt end et praktisk valg, om end den stadig kan give dig en lokal vejrudsigt. At have en vejrhane er at vise at man er bevidst om kulturhistorie og udsmykning, og at man går op i at indrette sit hjem hyggeligt.

Vejrhaner i forskellig stil og størrelse

På malericentralen.dk kan du finde flotte vejrhaner støbt i stål ved hjælp af de traditionelle støbningsmetoder. Vejrhanerne er således af lige så god kvalitet som i gamle dage, hvis ikke bedre. De findes i forskellige størrelser og udformninger – nogle af dem afbilleder ikke engang en hane.

Du kan således få en vejrhane støbt som en jæger, en engel, en hest, et skib, en ko, eller en gris. Mulighederne er mange, og du kan helt sikkert finde noget der passer til din stil. Vejrhanerne varierer i vægt og højde – fra omkring 5 kg til 8 kg, og fra 30 cm til 93 cm.

Med alle vejrhanerne følger et solidt monteringssæt. Beslaget i dette giver mulighed for at montere vejrhanen lodret eller vandret, alt efter hvad der passer bedst til dit hus og tagkonstruktion.

Der produceres også flotte solure i samme materiale som vejrhanerne. De fungerer som et stilfuldt supplement til haven. Solurene fås ligesom vejrhanerne i mange versioner og størrelser, så du kan finde lige netop det, der passer til din have eller gård.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *