En lille guide til den spirrende maler omkring malerlærreder og farver

By | 5. november 2018
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

I disse hektiske tider, hvor man hele tiden skal være på og være med på beatet uden at misse noget og have en iboende frygt for at gå glip af noget, som ens venner laver, så er det desværre en sjældenhed, at man bevæger sig ind i sig selv, lukker sig inde og lærer sig selv bedre at kende og lukker af for omverden.

Den slags kan gøres med kreativ udfoldelse via at male og skabe motiver, der kan være kilde til selv-analyse og -terapi, hvor man kommer sig selv nærmere ved at male og se, hvad man får fremstillet.

Derfor er denne artikel skabt med henblik på at vejlede dig med de simpleste trin, hvis du er aspirerende maler og gerne vil i gang: Malerivarianterne og lærrederne.

Når du skal vælge lærreder, handler det blandt andet om, hvor meget plads og udfoldelsesrum du har, men også, hvordan du har tænkt dig at male, men vi vil ikke komme nærmere ind på malermetoder, men bare beskrive malingen.

Du kan male med akrylmaling, der tørrer hurtigt. Oliemaling tørrer lidt langsommere, og så kan du også male med akvarel.

Det handler lidt om temperament, for det kan være en fordel med noget maling, der tørrer hurtigt, så motivet er på plads, men man kan også have behov for lidt mere løbende at ændre motivet.

Angående lærrederne kan du vælge det klassiske malerlærred, du kan sætte på et staffeli, du kan få et boxlærred med en god dybde, og så er der også lærred på rulle, hvor sidstnævnte blandt andet kan bruges til at folde ud på gulvet, så du har et stort lærred til at udfolde dig kreativt på.

Dette var lidt om malertyper og lærredvarianter, og det er bare med at afprøve sig frem og eventuelt veksle mellem de forskellige metoder, til man finder dem, der passer en bedst.