Der er mange gode grunde til at bære økologiske t-shirts

By | 20. september 2018

Hvis du er en gennemsnitlig dansk mand, køber og bruger du nok en ganske stor mængde t-shirts årligt. Det er ganske almindeligt, men husker du at tænke på fremstillingen af disse? Der er mange gode grunde til at gå værk fra den konventionelle t-shirt og gå over til at bruge økologiske t-shirts.

Det er bedre for jorden – Det kræver en masse kemikalier at producere nok bomuld til at lave en almindelig
t-shirt. Det er meget når man tænker på, hvor mange mennesker bor på denne jord, og hvor mange t-shirts de fleste af os ejer. At vælge økologiske t-shirts, der er fremstillet økologisk, reducerer mængden af ​​kemikalier, der bruges til at behandle fiberen. Det betyder færre kemikalier i grundvand og have.

Det er bedre for landmanden og producenterne. Hvis du bruger økologiske t-shirts fremstillet af økologisk bomuld eller andre naturlige fibre beklædningsgenstande, som hamp, der er certificeret under Fair Trade kan du være sikker på at landmændene og beklædningsproducenterne får en fair løn, gode arbejdsvilkår, samt at der investeres i deres lokalsamfund. De er heller ikke udsat for de giftige kemikalier, der kan forårsage alvorlige helbredsproblemer, herunder kræft.

Det er bedre for dig – Mange af jer er allerede opmærksomme på virkningerne af pesticider på dit helbred, så du vælger at spise økologiske fødevarer, når det er muligt. Men vidste du, at bomuld er en af ​​de mest sprøjtede og behandlede afgrøder i verden? Disse kemikalier, samt dem der bruges til at rengøre, behandle og farve beklædningsgenstande af bomuld kommer i direkte kontakt med din hud – mange af dem udgør sundhedsrisici såsom forringet fertilitet, fødselsdefekter og svækkede immunsystemer. Disse risici løber du ikke ved at bære økologiske t-shirts.

Økologiske t-shirts holder længere – Hamp er en hårdfør, tørkebestandig plante, der ikke kræver pesticider når den dyrkes til industrielle formål (som tøj, reb og andet). Dermed er det er sikrere for landmændene, forurener ikke grundvandet eller reducerer ikke den omkringliggende jords frugtbarhed det er vokset ind. Økologisk bomuld, der er høstet i hånden (i stedet for maskiner) bruger ikke kemikalier, der skal rengøres og bleges, inden de omdannes til tekstiler.

Økologiske t-shirts Det føles bare godt både i krop og sind og desuden er det er helt vanvittigt smart – især når vi taler om hele om T-shirts fra Onkelp.dk. Her har de et stort udvalg at flotte økologiske t-shirts i bæredygtige materialer.